Hvilke komponenter er inkluderet i en radiofrekvensfront-end

Radio Frequency Front-end1

I trådløse kommunikationssystemer er der typisk fire komponenter: antennen, radiofrekvens (RF) front-end, RF transceiver og basebånd signalprocessor.

Med fremkomsten af ​​5G-æraen er efterspørgslen og værdien for både antenner og RF-frontends steget hurtigt.RF-frontenden er den grundlæggende komponent, der konverterer digitale signaler til trådløse RF-signaler, og er også kernekomponenten i trådløse kommunikationssystemer.

Radio Frequency Front-end2

Funktionelt kan RF-frontenden opdeles i sendesiden (Tx) og modtagesiden (Rx).

● Filter: Vælger specifikke frekvenser og filtrerer interferenssignaler fra

● Duplexer/Multiplexer: Isolerer transmitterede/modtagne signaler

● Power Amplifier (PA): Forstærker RF-signaler til transmission

● Low Noise Amplifier (LNA): Forstærker modtagne signaler, mens støjintroduktion minimeres

● RF Switch: Styrer kredsløb til/fra for at lette signalskift

● Tuner: Impedanstilpasning til antennen

● Andre RF front-end komponenter

En Envelope Tracker (ET) bruges til at forbedre effektforstærkerens effektivitet for signaler med høje top-til-gennemsnitlige effektforhold ved at aktivere adaptive effektforstærkede udgange.

Sammenlignet med teknikker til sporing af gennemsnitlig effekt tillader envelope-sporing, at effektforstærkerens strømforsyningsspænding følger indgangssignalets indhylning, hvilket forbedrer RF-effektforstærkerens energieffektivitet.

En RF-modtager konverterer modtagne RF-signaler via antennen gennem komponenter som filtre, LNA'er og analog-til-digital konvertere (ADC'er) for at nedkonvertere og demodulere signalet, og til sidst danner et basebåndsignal som output.

Concept Microwave er en professionel producent af 5G RF-komponenterne i Kina, inklusive RF-lavpasfilter, højpasfilter, båndpasfilter, notch-filter/båndstopfilter, duplexer, strømdeler og retningskobler.Alle af dem kan tilpasses efter dine krav.

Velkommen til vores web:www.concet-mw.comeller mail os på:sales@concept-mw.com


Indlægstid: 28. december 2023