6GHz Spectrum, fremtiden for 5G

Allokering af 6GHz-spektrum afsluttet

WRC-23 (World Radiocommunication Conference 2023) blev for nylig afsluttet i Dubai, arrangeret af International Telecommunication Union (ITU), med det formål at koordinere globalt spektrumanvendelse.

Ejerskabet af 6GHz-spektret var omdrejningspunktet for verdensomspændende opmærksomhed.

Konferencen besluttede: At allokere 6.425-7.125GHz båndet (700MHz båndbredde) til mobiltjenester, specifikt til 5G mobilkommunikation.

Hvad er 6GHz?

-en

6GHz refererer til spektret fra 5,925GHz til 7,125GHz med en båndbredde på op til 1,2GHz.Tidligere havde de allokerede mellem-til-lav-frekvensspektre til mobilkommunikation allerede dedikeret brug, hvor kun anvendelsen af ​​6GHz-spektret forblev uklar.Den oprindelige definerede øvre grænse for Sub-6GHz for 5G var 6GHz, over hvilket er mmWave.Med den forventede 5G-livscyklusforlængelse og dystre kommercielle udsigter for mmWave, er formel inkorporering af 6GHz afgørende for 5G's næste udviklingsfase.

3GPP har allerede standardiseret den øvre halvdel af 6GHz, specifikt 6.425-7.125MHz eller 700MHz, i Release 17, også kendt som U6G med frekvensbåndsbetegnelsen n104.

Wi-Fi har også kæmpet om 6GHz.Med Wi-Fi 6E er 6GHz inkluderet i standarden.Som vist nedenfor vil Wi-Fi-bånd med 6GHz udvides fra 600MHz i 2,4GHz og 5GHz til 1,8GHz, og 6GHz understøtter op til 320MHz båndbredde for en enkelt operatør i Wi-Fi.

b

Ifølge en rapport fra Wi-Fi Alliance giver Wi-Fi i øjeblikket den største netværkskapacitet, hvilket gør 6GHz til fremtiden for Wi-Fi.Kravene fra mobilkommunikation til 6GHz er urimelige, da meget spektrum forbliver ubrugt.

I de seneste år har der været tre synspunkter på 6GHz-ejerskabet: Først skal du tildele det fuldt ud til Wi-Fi.For det andet, alloker det fuldt ud til mobilkommunikation (5G).For det tredje, del det ligeligt mellem de to.

c
Som det kan ses på Wi-Fi Alliances hjemmeside, har lande i Amerika for det meste allokeret hele 6GHz til Wi-Fi, mens Europa hælder til at allokere den nederste del til Wi-Fi.Naturligvis går den resterende øvre del til 5G.

WRC-23-beslutningen kan betragtes som en bekræftelse af den etablerede konsensus, der opnår en win-win mellem 5G og Wi-Fi gennem gensidig konkurrence og kompromis.

Selvom denne beslutning muligvis ikke påvirker det amerikanske marked, forhindrer den ikke 6GHz i at blive et globalt universalbånd.Desuden gør den relativt lave frekvens af dette bånd det ikke alt for svært at opnå udendørs dækning svarende til 3,5 GHz.5G vil indlede en anden bølge af byggeriets top.

d
Ifølge GSMAs prognose vil denne næste bølge af 5G-konstruktion starte i 2025, hvilket markerer anden halvdel af 5G: 5G-A.Vi ser frem til de overraskelser, 5G-A vil bringe.

Concept Microwave er en professionel producent af 5G/6G RF-komponenterne i Kina, inklusive RF-lavpasfilter, højpasfilter, båndpasfilter, notch-filter/båndstopfilter, duplexer, strømdeler og retningskobler.Alle af dem kan tilpasses efter dine krav.

Velkommen til vores web:www.concet-mw.comeller kontakt os på:sales@concept-mw.com


Indlægstid: Jan-05-2024